Saturday, October 31, 2009

King of the weeds !


530pm...cast with my friend at Lake X . There are thick weeds all over the place and due to its snaggy nature .

My catch today...500grm haruan...Yehoo!!!
Haruan with my weapon...Abu Garsia Ultra Cast II rod + Abu Garsia Cardinal spinning + 20lb Eupro EX-5 Braided line

Solid hook up!...Seahawk Mini frog still the best lure for snakehead


Catch and released...thank for great fight!

Last cast from Ridzuan...he catch 400grm Haruan

2 comments:

Afzainizam said...

Salam dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Ha... ko berpuas hati ngan tangkapan 500grm ... senyum lebor lah nampaknya
eeemmm kamu guna Abu Garsia Ultra Cast II rod + Abu Garsia Cardinal spinning + 20lb Eupro EX-5 Braided line.... yang penting tu katak hijau yang menggoda haruan tu....

menang skit dari Bro Ridzuan 400grm
kira boleh tahan lah...
selalu aku nampak bro ridzuan ni ikut kamu bro mizlan...

mizlan said...

hujung minggu ni sibuk betul aku dengan aktiviti sekolah bagi budak2 spm...nak cast pun x sempat ,ptg td on the way balik sempat cast kejap dengan kawan2..syukur naik gak sekor. lepas la gian ,ohh..bro ridzuan tu memang selalu ikut aku klu free..kira team cast aku la tu .